Epidemiolozi zabrinuti: Misteriozna infektivna bolest ubija za 24 sata!

Ilustracija

Od misteriozne bolesti koja ubija obolele u roku od 24 sata, do sada je umrlo najmanje 17 ljudi na jugoistoku Nigerije, saopštila je danas vlada te zemlje.

Misteriozna bolest je izbila početkom nedelje u gradu Ode Irele, kazao je telefonom portparol vlade Ondo države Kajode Akinmade, za AFP.

Bolest, čiji simptomi uključuju glavobolju, gubitak težine, zamagljen vid i gubitak svesti, ubija svoje žrtve u roku od 24 sata, od prvih simptoma, naveo je on.

Akinmade je naveo da su laboratorijski testovi isključili ebolu ili bilo koji drugi virus. On je dodao da su u Ode Orele stigli zdravstveni radnici, stručnjaci iz vladinih i humanitarnih agencija, kao i epidemiolozi Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

SZO je saopštila da ima informaciju o 14 slučajeva bolesti, od kojih je 12 mrtvih. Pored 17 mrtvih, u protekla 72 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj bolesti i ona se nije proširila van grada.

Predstavnik SZO Tarik Jašarević je rekao da su uzorci krvi, urina i likvora dve žrtve poslati na analizu u Univerzitetsku bolnicu u Lagos, ali se rezultati još čekaju.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Epidemiolozi zabrinuti: Misteriozna infektivna bolest ubija za 24 sata!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.