EPILOG: Stefan Ilić (12) utopio se nesrećnim slučajem u kanalu reke Karaš

Epilog

Stefan Ilić (12) iz Banatske Subotice utopio nesrećnim slučajem u kanalu reke Karaš i zbog nepostojanja dokaza o nasilnoj smrti Tužilaštvo u Pančevu neće pokrenuti istragu o ovom slučaju.

Time je isključena svaka mogućnost da je dečaka neko gurnuo u reku, ili udavio. Povrede koje su otkrivene na njegovom telu nastale su najverovatnije od podvodnog granja i priobalnog šiblja u momentu utapanja.

Tužilac Gordana Čolić navodi da nema dokaza da je mali Stefan ubijen.

– Mi sada čekamo izveštaj policije i obdukcioniste nakon koga ćemo doneti odluku o tome da nije bilo otmice u ovom slučaju jer je to jedino što možemo da uradimo nakon priznanja dečakovog brata da je sve izmislio. Kako dečak ima devet godina protiv njega istraga ne može biti pokrenuta i on ne može da odgovara – kaže Čolićeva.

– Jedino za šta Ilićevi roditelji mogu odgovarati je lažno prijavljivanje otmice, u slučaju da država pokrene parnični postupak protiv njih – kaže naša sagovornica. Ona ističe da je u slučaj uključen Centar za socijalni rad.

Porodica Ilić je već korisnik usluga Centra, a sada su oni dobili nalog da urade porodičnu anamnezu kako bi utvrdili da li su roditelji sposobni za vršenje roditeljske dužnosti – rekla nam je Čolićeva.

(kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "EPILOG: Stefan Ilić (12) utopio se nesrećnim slučajem u kanalu reke Karaš"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.