Erdogan: Turska započinje vojnu operaciju istočno od Eufrata

Turska

Foto: AP Photo / Presidential Press Service

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će Turska početi vojnu operaciju istočno od Eufrata, na severu Sirije, i da je o tome obavestila Rusiju i Sjedinjene Američke Države.

„Ući ćemo istočno od Eufrata, kako smo ušli i u Afrin, Džerablus i El Bab. O tome smo obavestili Rusiju i Sjedinjene Američke Države“, rekao je Erdogan tokom govora u gradu Bursi, na severozapadu Turske, aludirajući na ranije turske protivterorističke kampanje u Siriji – „Štit Eufrata“ i „Maslinova grančica“.

Prema njegovim rečima, Ankara ne namerava da bude neaktivna kao odgovor na provokacije i pucnjave u pograničnim naseljima sa sirijske teritorije.

„Postoje granice strpljenju Turske“, istakao je Erdogan.

Erdogan nije naveo kada će navodna operacija početi.

CG akademik: “Samo su Crnogorci, Albanci i Amerikanci slobodni ljudi u ljudskoj istoriji” – VIDEO

Ranije je turski predsednik rekao da je Ankara spremna da započne operaciju istočno od Eufrata, kao i u Manbidžu, protiv snaga samoodbrane sirijskih Kurda, ukoliko ih Sjedinjene Američke Države ne povuku odatle.

On je kasnije saopštio da je odlučio da odloži početak vojne operacije u Siriji nakon telefonskog razgovora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom 14. decembra prošle godine, nakon čega je američki predsednik odlučio da povuče trupe iz Sirije.

         

(Skandalozno.rs/izvor: sputnjik)

Budite prvi sa komentarom na članku "Erdogan: Turska započinje vojnu operaciju istočno od Eufrata"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.