EU USLOVLJAVA: Predajte Kosovo, prihvatite migrante, pa onda…

zastava

Foto: Pixabay

Ministarka za Evropu, integracije i spoljne poslove Austrije Karin Knajsl izjavila je da su zemlje EU “više nego oprezne” u pogledu “uvoza” otvorenih pitanja novih članica, i da je sveobuhvatna normalizacija odnosa Beograda i Prištine ključna za evropske integracije Srbije i Kosova.

Austrijska šefica diplomatije ocenila je u intervjuu za Večernje novosti da dve strane, Beograd i Priština, mogu da okrenu novu stranicu u međusobnim odnosima putem pravno obavezujućeg sporazuma.

Prema njenim rečima pridruživanje EU ne znači da moraju da trpe veze sa Rusijom i kako je dodala Beograd “sigurno može da pronađe pragmatičan pristup održavanju dobrih odnosa sa Moskvom”.

Knajsl je pohvalila saradnju Austrije i Srbije po pitanju migrantske krize, ali je navela da se od Srbije očekuje da “blisko uskladi svoju migracionu i viznu politiku sa EU, kako bi se izbegao jaz” u sveobuhvatnom pristupu EU.

Ona je ocenila da su spekulacije o osnivanju regionalnih centara za prihvat migranata “preuranjene”, podsetivši ipak da je ideja o tim centrima potvrđena na nedavnom samitu EU, a cilj tog “obećavajućeg koncepta” je uklanjanje podsticaja za započinjanje opasnih putovanja.

Zorana Mihajlović: „Srbija će izaći na more, nemamo problem da se zadužimo“

“Podrazumeva se da će osnivanje takvih centara biti jedino moguće u bliskoj saradnji sa zemljama kojih se to tiče. Prvo moramo da razradimo mnogobrojne praktične i pravne detalje”, rekla je Knajsl.

(Skandalozno.rs/izvor: Beta)

2 komentara na "EU USLOVLJAVA: Predajte Kosovo, prihvatite migrante, pa onda…"

  1. …jadni mi kad nas ocenjuju i procenjuju licemeri iz EU…,pritom i fasisti….ma neka se nosi i ona i njna EU…*** SE SVI ZAJEDNO,LICEMERI ….MARS…

  2. Mi normalno i ne treba da uzimamo Imigrante *** jedna

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.