EVO KO JE NAJBLIŽI MESTU PREDSEDNIKA OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE

Foto: wikipedia

Foto: wikipedia

Rok za predaju kandidatura za predsednika Olimpijskog komiteta je istekao, Božidar Maljković je u poslednji čas predao kandidaturu za ovu funkciju, a izbori su 18. decembra.

Trofejni košarkaški trener imaće konkurenta u Ivanu Todorovu, koji je još pre 20 dana pokazao interesovanje da nasledi Vlada Divca, međutim, kako saznajemo, Maljković je u ovom trenutku najbliži da bude prvi olimpijac Srbije.

[adsenseyu5]

U konkurenciji su još bili Aleksandar Šoštar i Mitar Mrkela, ali Maljković ima apsolutnu podršku relevantnih državnih činilaca i većine Sportskih saveza. Iako ne ispunjava uslove i spornih sedam tačaka o kojima je “Blic” pisao, OKS će promeniti uslove kako bi Maljković bez problema postao novi predsednik Olimpijskog komiteta.

Božidar Maljković (64) jedan je od najuspešnijih evropskih košarkaških trenera. Tokom karijere osvajao je četiri titule Evrolige i to sa tri različita kluba – Jugoplastika (dve titule), Limož i Panatinaikos.

Karijeru je počeo u Ušću, a trenirao je još i Radnički, Crvenu zvezdu (asistent), Barselonu, Pariz, Unikahu, Real Madrid, Taukeramiku i Cedevitu.

Maljković je stalan predavač na raznim košarkaškim manifestacijama, a njegovim stopama krenula je i ćerka Marina. Selektorka košarkašica Srbije dovela je našu zemlju do dve medalje (zlato na Evropskom prvenstvu i bronza sa Olimpijskih igara u Riju).

Božidar Maljković je čest sagovornik “Blica” i uvek rado viđen gost u našoj redakciji.

(Skandalozno.rs/Izvor:B.O.,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "EVO KO JE NAJBLIŽI MESTU PREDSEDNIKA OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.