Evo koliko DUGO smete da čuvate hranu, koju ste spremili

hrana

Foto: pixabay

Retki su oni kojima nije ostalo prazničnih đakonija u frižideru. Ali, znate li kako tu hranu da čuvate i koliko dugo da ne predstavlja opasnost za vaše zdravlje? Evo nekoliko smernica.

PILETINA I ŠUNKA

Odvojte meso od kostiju pa ga stavite na duboko zamrzavanje gde može da stoji čak tri meseca. Savetujemo da na paketiće stavite datum kako bi se kasnije lakše snašli.

[adsenseyu5]

MORSKI PLODOVI I RIBA

Ako se radi o gamborima, ogulite ih i stavite u zamrzivač, biće sigurni za jelo tri meseca. Ako želite da sačuvate ribu, najpre je odvojte od kostiju.

KOLAČI

Višak poslastica stavite u hermetički zatvorenu posudu pa ga tek tada zamrznite. Tako neće izgubiti vlagu i biće kasnije ukusan za jelo. Na primer, kolači sa glazurom će u zamrzivaču trajati oko tri meseca, a suvi mogu i duže.

SIR

Mekane sireve obmotajte masnim papirom, nikako plastičnom folijom, jer će tako trajati duže. Tvrdi sirevi mogu biti u plastičnoj foliji ili u hermetički zatvorenoj posudici.

(Skandalozno.rs/žena.blic.rs /Izvor:Dailymail.co.uk)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo koliko DUGO smete da čuvate hranu, koju ste spremili"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.