Evo o čemu su telefonom juče razgovarali Vladimir Putin i Tomislav Nikolić

Razgovor predsednika

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je juče sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji ga je detaljno izvestio oko gasovoda Južni tok i oko gasovoda koji će ići preko Turske.

U razgovoru, vođenom na inicijativu ruskog predsedsednika, koji je protekao je u veoma srdačnoj i prijateljskoj atmosferi i trajao više od 40 minuta, predsednik Nikolić je objasnio sagovorniku kako bi se obustavljanje Južnog toka odrazilo na energetsku stabilnost Srbije i izrazio nadu da ta odluka ipak nije konačna, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

– Reperkusije takve odluke bile bi dalekosežne i negativno bi se odrazile na čitavu našu ekonomiju – podvukao je predsednik Srbije.

Nikolić je izvestio predsednika Ruske Federacije koje količine gasa su potrebne Srbiji i da bi bilo dobro uvesti Toling sistem.

Predsednik Nikolić izrazio je privrženost Srbije prijateljstvu sa Ruskom Federacijom i istakao da prijatelji jedni druge nikada ne kažnjavaju, a posebno ne u periodu krize, navedeno je u saopštenju.

Dva predsednika su razgovarali i o drugim temama, među kojima je i projekat “Petrohemija”, a Nikolić je zamolio da se obezbedi snabdevanje gasom hemijske industrije Srbije po povoljnijim cenama.

– Veoma nam je značajna podrška oko formiranja Ruskog investicionog fonda čija bi sredstva bila namenjena poljoprivrednoj proizvodnji i farmaceutskog indrustriji orijentisanoj ka ruskom tržištu – rekao je predsednik Nikolić.

– Raduje me što je robna razmena značajno uvećana u proteklom periodu – naglasio je Putin i izrazio spremnost da prihvati incijativu predsednika Srbije da se proširi lista proizvoda koji se izvoze bez carine u Rusku Federaciju.

– Što se tiče automobilske industrije, načelna saglasnost postoji i ta odluka će uskoro biti doneta – istakao je predsednik Ruske Federacije.

Putin se zahvalio Nikoliću, izrazivši duboku privrženost svom sagovorniku kao ličnom prijatelju i predsedniku naroda koji neobično voli, navedeno je u saopštenju.

(Skandalozno.rs, agencije)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo o čemu su telefonom juče razgovarali Vladimir Putin i Tomislav Nikolić"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.