EVROLIGA POKRENULA DISCIPLINSKI POSTUPAK: Kažnjavaju zvezdu zbog transparenta!?

Zvezda

Foto: beta

Uprava košarkaške Evrolige pokrenula je juče disciplinski postupak protiv Crvene zvezde zbog transparenta grupe njenih navijača upućenom igraču beogradskog kluba Alenu Omiću tokom utakmice sa Olimpijakosom.

Košarkaši Zvezde su u petak pobedili Olimpijakos sa 89:78, a grupa njenih navijača je tokom utakmice na tribini razvila transparent:

“Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija” i vređala Alena Omića, slovenačkog košarkaša rodjenog u Tuzli.

– Poruka koju je prikazala manja grupa navijača ni na koji način ne predstavlja ni sport ni košarku, evropsku košarkašku porodicu niti organizaciju Evrolige, ni na koji način. Naprotiv, evropska košarka je uvek bila i biće primer integracije na terenu i van njega, gde su uvek povezane kulture, rase i religije deleći zajedničku strast. Evroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv Crvene zvezde – navodi se u saopštenju na sajtu Evrolige.

Dragan Čović: Bakir Izetbegović nije u Tursku otišao kao predstavnik BiH, već u svoje ime!

Dodaje se da će Evroliga nastaviti da podržava i slavi multikulturalne i multietničke razlike, koristeći sport kao most između kultura i oštro se osudjuje pošanje dela navijača crveno-belih.

– Stavovi koje su navijači iskazali su uvredljivi i štetni i u suprotnosti principima uključivanja u zajednicu i poštovanja. Evroliga snažno osuđuje svaki vid diskriminacije polova, seksualnosti ili nekog drugog ljudskog stanja – navodi se u saopštenju.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: beta)

 

Budite prvi sa komentarom na članku "EVROLIGA POKRENULA DISCIPLINSKI POSTUPAK: Kažnjavaju zvezdu zbog transparenta!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.