EVROPA JE ĆUTALA DOK SU SRBIMA SEKLI GLAVE: Nećete verovati gde je nastao prvi odred Al Kaide

balije

Foto: printscreen/youtube

Doc. dr Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosnih nauka Univerziteta iz Banjaluke i ekspert za pitanja bezbednosti, gostovao je u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ na Hepi televiziji i izjavio da je „El-Mudžahid“ bio prvi Al Kaidin odred u Evropi.

– „El-Mudžahid“ je zloglasni odred sa arapskim dobrovoljcima za koje se vezuju teški zločini odsecanja glava zarobljenim srpskim vojnicima u Vozući. Niko nije odgovarao za te zločine.

-Neposredni izvršioci nisu kažnjeni, nisu procesuirani. To je bio prvi Al Kaidin odred u Evropi, sa svim onim obeležjima i istim ideološkim ciljevima koje će imati Islamska država na tlu Bliskog istoka. To smo mi sve doživeli i borili se protiv toga. Uspeli smo da se izborimo, a Evropa je bila nema – rekao je Ćeranić.

Voditelj Milomir Marić je podsetio da je kod terorističkih napada u Parizu, Briselu, Nici, Madridu i Londonu, uvek trag bio ka Bosni.

– Čak izvršioci napada 11. septembra Muhamed Alijata i ta grupa, takođe su se vežbali na bosanskom ratištu – podsetio je Marić i zapitao se kako je onda problem Dodik, a ne to što je „Evropa u plamenu“.

Doc. dr Predrag Ćeranić se složio da tragovi terorističkih napada uvek vode ka BiH!

Marin Le Pen: Srbija nema interes da se integriše u Evropsku uniju!

– Žak Klajn, bivši zvaničnik SAD u BiH ispred UN je otvoreno rekao da su sve džihadiste koji su ratovali u Avganistanu i drugim ratištima stacionirali u Bosni da bi bili pod nadzorom. Takve ljude ne može niko da nadzire, čak ni tako velika sila kao SAD. Oni su se, posle završetka rata, određenim kanalima prebacili na Kosovo, u Čečeniju i uvek su bili pristutni tamo gde je interes velikih svetskih naftnih kompanija. Mi smo sa njima u BiH imali mnogo problema i mnogo žrtava, ali sve to za velike svetske medije marginalno, a problem su im Srbi i Rusi – upozorava Ćeranić.

On je podsetio da kako izgleda kad se NATO brine o demokratiji viđeno je u Libiji, Siriji i u nizu drugih zemalja kroz koje su prošle obojene revolucije.

(Skandalozno.rs/Izvor: Alo)

Budite prvi sa komentarom na članku "EVROPA JE ĆUTALA DOK SU SRBIMA SEKLI GLAVE: Nećete verovati gde je nastao prvi odred Al Kaide"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.