Evropska unija uvodi vize Amerikancima i Kanađanima?!

Ilustracija

Evropska komisija (EK) će 12. aprila odlučiti da li će američkim i kanadskim državljanima uvesti vize za ulazak u države članice Evropske unije, kao recipročnu meru zbog nekih zemalja članica.

Uvođenje viza moglo da podigne tenzije u trenutku kada Brisel pregovara o spornom trgovinskom sporazumu sa Vašingtonom, preneo je Rojters.

Evropska komisija razmatra uvođenje viza zemljama koje za ulazak na svoje teritorije traže vize građanima jedne ili više njenih članica.

Vašington i Otava zahtevaju vize od Rumuna i Bugara, a SAD su iz bezviznog režima isključile i Hrvatsku, Kipar i Poljsku.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Očigledno je potrebna politička debata i odluka kad je reč o ovako važnom pitanju, ali postoji realna opasnost da EU uvede vize Amerikancima i Kanađanima, rekao je Rojtersu neimenovani izvor u EU, prenosi Sputnjik.

Postavlja se, međutim, pitanje da li bi takav korak bio praktičan, s obzirom da bi to ozbiljno potkopalo turističku industriju Evropske unije, napominje britanska agencija.

EK će o vizama za Amerikance i Kanađane raspravljati 12. aprila, nešto više od nedelju dana pre nego što američki predsednik Barak Obama doputuje u posetu Evropi, gde će između ostalog razgovarati i o trgovinskim pitanjima.

(Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Evropska unija uvodi vize Amerikancima i Kanađanima?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.