Federalni sudija dozvolio muslimanima ulazak u SAD, iz Bele kuće poručuju: Borićemo se!

Predsednički kandidat

foto: AP/Tanjug

Federalni sudija u Sijetlu juče je izdao privremenu obustavu primene na celokupnoj teritoriji SAD izvršne uredbe američkog predsednika Donalda Trampa o privremenoj zabrani ulaska u SAD državljana sedam zemalja sa muslimanskom većinom.

Rojters navodi da je ova presuda iz Sijetla obuhvata najširi opseg u odnosu na Trampovu uredbu potpisanu prošle nedelje.

Agencija prenosi da je Ministarstvo pravde SAD objavilo da neće tražiti hitno stopiranje presude sudije iz Sijetla, dok je Bela kuća najavila da će ministarstvo to učiniti “što je pre moguće”.

AP navodi da je Bela kuća obećala da će se boriti protiv ove presude i dodaje da je Trampov pres sekretar Šon Spajser uredbu o privremenoj zabrani ulaska u SAD državljana sedam zemalja sa muslimanskom većinom nazvao “zakonitom i odgovarajućom”.

[adsenseyu5]

“Cilj predsednikove uredbe je zaštita otadžbine i on ima ovlašćenje i odgovornost po Ustavu da štiti američki narod”, rekao je Spajser.

Rojters prenosi da je američka federalna agencija za carinu i zaštitu granica obavestila aviokompanije iz SAD da ponovo mogu da počnu da primaju putnike kojima je ulazak u avione bio zabranjen Trampovom uredbom, nakon presude federalnog sudije u Sijetlu.

Aviokompanijama je saopšteno da mogu da nastave da rade kao što su to činili i pre uredbe kojom je privremeno stopiran ulazak u SAD izbeglica i državljana sedam zemalja sa muslimanskom većinom.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Federalni sudija dozvolio muslimanima ulazak u SAD, iz Bele kuće poručuju: Borićemo se!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.