Francuska u plamenu: Demonstranti upali u ministarstvo, čitava zemlja blokirana – VIDEO

Ilustracija

Pariz – foto: pixabay.com

Portparol vlade i državni sekretar u kabinetu premijera Bendžamin Grivu je hitno je evakuisan nakon što je 15 demonstranata nasilno ušlo u prostor Ministarstva.

foto: Tanjug/AP

Ne zna se tačno da li se radi o Žutim prslucima ili nekome drugom.

Provaljena su vrata Ministarstva, nakon čega su demonstranti krenuli prema automobilima.

Hitnom intervencijom evakuisan je portparol i državni sekretar sa svojim najbližim saradnicima. Opozicija poziva ministra i vladu da konačno smire situaciju, jer je zemlja blokirana i svaki novi dan donosi veliku štetu ekonomiji Francuske.

foto: Tanjug/AP

Situacija je posebno eskalirala u Kanu, gradu na severu Francuske u kome je centar grada bukvalno gori i grad liči na poprište velike bitke.

Današnji protest Žutih prsluka u Parizu je počeo mirno, ali su nedaleko od obale Sene i gradske skupštine demonstranti gađali policajce flašama i kamenicama, a oni su uzvratili suzavcem.

foto: Tanjug/AP

Restoran na brodu na levoj obali Sene je izgoreo, a takođe je više vozila prevrnuto i zapaljeno. Policijski čamci patroliraju rekom dok se vide motori i automobili u plamenu u Bulevaru Sen Žermen.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs/alo.rs)

1 komentar na "Francuska u plamenu: Demonstranti upali u ministarstvo, čitava zemlja blokirana – VIDEO"

  1. Dajte ljudi malo vise ahgazovanja Sile prema Demonstrantima.! Hapsiti sve od reda.Ali pre svega Sefove citave Organizacije.,, ! Svaka sila trazi Silu. Demokratija ovde gubi svaki interes!Unistavanje Ljudskog Dostojanstva, mora da ima kraj.Sila trazi silu Drzave !

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.