Gori Stara planina: Vatra dosegla visinu od 50 metara, plamen guta rezervat prirode – VIDEO

Stara planina – foto: pixabay.com

Požar koji je počeo na bugarskoj strani Stare planine preselio se i na srpski deo planine, a prema rečima očevidaca gori trava i nisko rastinje.

Vetar koji duva otežava gašenje vatre, koja se proširila na srpsku stranu planine, ka delu poznatom kao Vražja glava, pišu portali 021.rs i Južne vesti.

Kako za Južne vesti kaže Miljan Stojanović iz Toplog Dola, naselja koje se nalazi na Staroj planini, požar se i dalje širi planinom.

Građani javljaju da je vatra stigla do četinara i da gori čak i strogi rezervat prirode na obroncima Stare planine, Arbinje.

Vatra, navode, dostiže visinu i do 50 metara.

O tome kolika površina je zahvaćena požarom i da li su vatrogasci na terenu još nema informacija od nadležnih.

MUP: Vatrogasci rade na lokalizaciji požara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, rade na lokalizaciji požara koji je izbio juče oko 13.00 časova u mestu Vražja glava na Staroj planini i zahvatio suvu travu i nisko rastinje.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, u požaru nema ugroženog stanovništva, kao ni objekata.

U intervenciji na, kako kažu, izuzetno nepristupačnom terenu, učestvuje 55 vatrogasaca-spasilaca iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo i Pančevo sa 19 vozila.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug/021.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Gori Stara planina: Vatra dosegla visinu od 50 metara, plamen guta rezervat prirode – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.