Grad u Srbiji priprema teren: Mi smo spremni da dočekamo Folksvagen

Ilustracija

foto: pixabay.com

Grad Kragujevac je spreman da dočeka Folksvagen u svakom smislu, izjavio je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Kragujevac je spreman da dočeka Folksvagen i sa zemljištem, infrastrukturom i radnom snagom, ukoliko ta nemačka kompanija odluči da dođe u taj grad, izjavio je Nikolić.

“Mislim da investitor kakav je Folksvagen traži podneblje kakvo je ovo naše šumadijsko, zbog toga što ovde ima stabilnost, kvalitetnu i edukovanu radnu snagu koja je navikla na poslove kojim se oni bave i koja im omogućava da se bave razvojem, ne samo prostom proizvodnjom”, rekao je Nikolić novinarima.

On je podsetio na to da je Kragujevac u poslednjih 10 godina u dva navrata učinio “iskorak” u tom smislu, dočekujući dva ogromna investitora. Rekao je da je Kragujevac spreman da dočeka i nove velike investitore, što je pokazao i sa projektom Mind park, kao i kompanijom Milanović inženjering, koja je uspela da privuče Simens u Kragujevac gde će proizvoditi šinska vozila. Nikolić je istakao da konstantno postoji interesovanje za dolazak kompanija u Kragujevac.

Prema njegovim rečima, dva investitora – Vaker Nojson i Jang Feng, kupili su od grada parcele veličine 10 i pet hektara.

Gradonačelnk Kragujevca je precizirao da će jedna kompanija početi proizvodnju od novembra i da očekuje otvaranje 500 do 600 radnih mesta, dok druga firma planira da zaposli od 200 do 300 radnika.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Grad u Srbiji priprema teren: Mi smo spremni da dočekamo Folksvagen"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.