Haradinaj pred novinarima preti: Srbija odgovor dobila 1998-1999, i uvek će ga dobiti

Zahtev za izručenje

foto: Fonet

Vođa bivše OVK i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je danas novinarima, posle saslušanja u sudu u Kolmaru, da je zahtev Srbije za njegovu ekstradiciju politički motivisan i neosnovan, i poručio da je Srbija “odgovor već dobila” 1998 – 1999. godine.

– Oni se ne brinu o žrtvama ili zakonu, jer ih krše na svakom koraku, oni samo žele da iskoriste činjenicu da su članovi Interpola, da ometaju Kosovo, a odgovor su jednom dobili 1998 -1999. i dobiće ga uvek – podvukao je on u izjavi novinarima na albanskom.

[adsenseyu5]

Francuskim novinarima je kazao da nije kriv za ono što ga terete srpske vlasti i da se radi o politički motivisanom zahtevu.

Haradinaj je optužio premijera Srbije Aleksandra Vučića, Vojislava Šešelja i predsednika Srbije Tomislava Nikolića da su predvodili paravojne formacije, a za Ivicu Dačića je rekao da je bio “asistent Slobodana Miloševića”.

– Sud nije doneo nikakvu odluku danas. Odluka suda se očekuje 2. marta – rekao je Haradinaj i dodao da se nada da će odluka biti doneta ranije, jer je, kako je rekao, previše vremena prošlo.

On smatra da je zahtev za ekstradiciju neosnovan, kao i da u njemu nema ništa novo.

(Skandalozno.rs, Izvor: Blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Haradinaj pred novinarima preti: Srbija odgovor dobila 1998-1999, i uvek će ga dobiti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.