Haradinaj: Takse će biti ukinute samo priznavanjem Kosova

EU

foto: AP/Visar Kryeziu

Kandidat za premijera Kosova iz pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti objavio je juče, u nedelju 22. septembra, na tviteru da Kosovo ne može ostati mirno dok najbliže okruženje investira milijarde u vojno naoružanje i najavio da će u naredne četiri godine u Vojsku Kosova biti investirano 400 miliona evra.

„Zajedno sa našim saveznicima mi moramo da razvijemo naše snage i mogućnost da ostanemo svoji na svome“, napisao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

„Investiraćemo 400 miliona evra u našu vojsku u naredne četiri godine, i nastavićemo proces uključenja u NATO da obezbedimo mir“, naveo je Kurti na svom tviter nalogu

Haradinaj: Takse će biti ukinute samo priznavanjem Kosova

Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u razgovoru uživo koji je organizovao Kosovski demokratski institut o dijalogu između Kosova i Srbije, da treba reći i Evropljanima i Amerikancima da će takse biti ukinute samo priznavanjem Kosova, prenosi Gazeta Ekpres.

Haradinaj je ocenio da je odlazak predstavnice EU za bezbednost i spoljnu politiku Federike Mogerini iz pregoračkog procesa dobra vest, budući da je ideja korekcije granica ili podele Kosova bila prisutna pod njenim vođstvom.

Istorija se ponavlja: Naučnici najavljuju povratak “drevnih toplotnih udara”

“Povratak dijalogu za stolom nemačke kancelarke Angele Merkel i uz podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona i Vašingtona sa izaslanikom Metjuom Palmerom je veoma dobra odluka, pošto podela Kosova više nije tema razgovora“, rekao je Haradinaj.

On je naglasio da će dijaloga sa Srbijom biti samo ukoliko postoji obostrano priznanje u trenutnim granicama i da neće podržati da početak pregovora bude uslovljen ukidanjem taksi.

       

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Haradinaj: Takse će biti ukinute samo priznavanjem Kosova"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.