HAŠIM TAČI: „Kosovo bi moglo ostati poput Palestine“

Intervju

Hašim Tači – foto: Reuters

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači ponovo je danas pozvao sve albanske političke partije i predstavike civilnog društva da se angažuju u dijalogu sa Beogradom, a radi postizanja konsenzusa o okončanju tog procesa, jer ako se to ne dogodi Kosovo bi, kako je rekao, moglo postati druga Palestina.

Na vanrednoj konferenciji za novinare Tači, kome opozicija osporava legitimitet da učestvuje u dijalogu u ime Prištine, ocenio je da je reč o „teškoj fazi“ tog procesa i da Priština ne treba da dozvoli da „postane Palestina“.

Tači kaže da je, kao kosovski predsednik, sada spreman da se obrati poslanicima i građanima u vezi sa, kako kaže, poslednjom fazom dijaloga.

Dodao je da će na svaki sporazum „konačni pečat dati parlament“.

Uveren je, kazao je da će ovi razgovori biti „ozbiljni i teški“, ali i da će, kako je rekao, ovo biti poslednja faza koja će se okončati pravno obavezujućim sporazumom.

„Nepogrešivi put Kosova je ka Evropskoj uniji, NATO i međunarodnim institucijama. Dijalog bi trebalo da se okonča recipročnim priznanjem, inače, dijalog bi bio uzaludan“, rekao je Tači.

Ponovio je da Priština „ima podršku SAD i njenih saveznika“ da dijalog bude okončanim pravno obavezujućim sporazumom sa Beogradom.

TAČI nastavlja sa provokacijama: Hašimov sin podelio fotografiju sa ocem koja će RAZBESNETI srpsku javnost! – FOTO

„Taj proces će biti transparentan, odgovoran i vodiće se kroz institucije. Samo teme koje o kojima se slažu obe strane neće biti ignorisane. Neće biti drugog privremenog sporazuma. Konačni sporazum će biti u skladu sa standardima i vrednostima evroatlantskog okvira“, rekao je Tači.

Ako, kako je kazao, svet ne bude želeo Kosovo i ako ne bude iskorišćena ova prilika za postizanje konačnog sporazuma, „Kosovo bi moglo ostati poput Palestine“, preneo je portal „Ljajmi“

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "HAŠIM TAČI: „Kosovo bi moglo ostati poput Palestine“"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.