Hašim TAČI: O konačnom sporazumu između Kosova i Srbije izjasniće se građani na REFERENDUMU

Intervju

foto: AP/Tanjug

Kosovski predsednik Hašim Tači večeras je u intervjuu za “Radio Kosovo” izneo tvrdnju da će “građani dobiti priliku da se o konačnom sporazumu između Kosova i Srbije izjasne kroz referendum”.

– Ovaj sporazum morao bi da bude u direktnoj volji građana. U nastavku dijaloga direktno će učestvovati i Sjedinjene Američke Države. Samo njihovo direktno učešće predstavlja snažnu garanciju za preduzimanje koraka i brzih odluka, pravih, održivih i funkcionalnih – poručio je Tači, prenosi “Kos sev”.

[adsenseyu5]

Navodi se da je Tači poruku o mogućem referendumu izneo u javnost samo nekoliko sati nakon sastanka u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost EU Federikom Mogerini.

– Želeo bih da naglasim da ću ovaj put, pošto se radi o konačnom sporazumu između Kosova i Srbije, kao predsednik predložiti da konačni sporazum, osim odobrenja od strane sveobuhvatnog tima ili i od strane konsultativnog tima koji će biti formiran jednim širokim spektrom političkih stranaka, civilnog društva, medija, verskih zajednica – stvoriti i priliku da građani Kosova odobre i izjasne se o tom sporazumu kroz referendumski proces – rekao je Tači.

BIZARNO: Austrougarski vojnik je ušao u kuću u VALJEVU i na zidu video sliku svojih roditelja!

On je naveo da bi “budući konačni sporazum za normalizaciju odnosa i pomirenje, koji otvara sigurnu perspektivu Kosova u okviru UN, EU i NATO, morao da bude u direktnoj volji građana kroz referendum”.

[adsenseyu1]

Tači je ponovio ranije tvrdnje da se radi o novoj fazi dijaloga između Beograda i Prištine, a da će konačni sporazum okončati neprijateljstva. Istakao je važnost dogovora o pravosuđu, a osvrnuo se i na formiranje kosovskih institucija, ponavljajući da je važno njihovo brzo formiranje.

On je u intervjuu najavio da uskoro putuje u SAD i tvrdi da će se tamo sastati s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Hašim TAČI: O konačnom sporazumu između Kosova i Srbije izjasniće se građani na REFERENDUMU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.