Hašim Tači provocira: Na pretnje iz Srbije ćemo odgovoriti puškama!

Intervju

Hašim Tači – foto: Reuters

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da će na, kako je rekao, “pretnje iz Srbije”, biti odgovoreno – “puškama”.

“Na te pretnje ćemo odgovoriti isto kao što smo odgovorili pre 19 godina, puškama”, rekao je Tači.

On je to rekao u govoru na manifestaciji na karauli Košare, koja se održava povodom 19 godina od sukoba pripadnika VJ i OVK na tom delu granice.

Pripadnici VJ uspevali su od aprila, pa sve vreme trajanja NATO bombardovanja da spreče ulazak na KiM pripadnika OVK, koje su podržavale regularna Vojska Albanije i NATO avijacija, ali su se povukli 10. juna 1999, posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

Kosovski Albanci tu manifestaciju održavaju na dan, kada je, kako kažu, “konačno srušena granica između albanskih zemalja“, prenosi Koha.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na provokaciju kosovskog predsednika Hašima Tačija koji je izjavio da će na, kako je rekao, “pretnje iz Srbije“, biti odgovoreno “puškama“.

“Što se mene tiče ne volim da se bavim puškama i oružjem kao Tači, pa nek nastavi to da radi… ali to ni tada nisu bile njegove puške već tuđi avioni koji su razarali Srbiju. Naše je da odgovorimo mirno i da kažemo da želimo bolje odnose.

Oni neka govore šta im je volja, a ja da se junačim i pokazujem ko je jači ne pada mi na pamet”, rekao je Vučić.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug, kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Hašim Tači provocira: Na pretnje iz Srbije ćemo odgovoriti puškama!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.