Holanđanima dozlogrdilo: Uvedite Albancima vize, ovako više ne može

Holandija

Amsterdam – foto: pixabay.com

Holandija je danas Evropskoj komisiji dostavila Rezoluciju koju je nedavno usvojio holandski parlament sa zahtevom o vraćanju viznog režima za albanske građane koje putuju u zemlje Evropske unije.

Holandija je ovaj zahtev dostavila evropskom komesaru za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitrisu Avramopulosu.

Holandski parlament je 16. aprila, na zahtev grupe poslanika pet političkih stranaka, usvojio Rezoluciju o ponovnom uspostavljanju viznog režima za Albaniju, zbog “povećanog albanskog kriminala” u toj državi. Rezolucija je bila usvojena sa 108 glasova “za” i 42 “protiv“.

“Vraćanje vize sa albanske građane je neophodno zbog povećanja kriminala od strane albanske mafije u Holandiji. Ove kriminalne organizacije zloupotrebljavaju mogućnost da putuju bez vize u zemlje EU i šire mrežu krijumčarenja”, navodi se u rezoluciji.

Rezolucija nalaže holandskoj vladi da podnese ovaj zahtev Briselu, jer poslednju reč u vezi zahteva o ponovnom uspostavljanju viznog režima ima Evropska unija.

Hašim Tači zapretio Evropskoj uniji: Ako ovako nastavite, ujedinjujemo se sa Albanijom

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Holanđanima dozlogrdilo: Uvedite Albancima vize, ovako više ne može"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.