HRVATSKI MEDIJI: “IZA UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA STOJE ONI SAMI?”

Kosovo

Foto: Beta

Ubistvo Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokracija, pravda” do temelja je potreslo Srbiju i Kosovo, ali je uznemirilo i sve okolne države. U susednoj hrvatskoj mediji već spekulišu i o počiniocima.

Hrvatski mediji još od sinoć spekulišu o tome ko stoji iza ubistva Olivera Ivanovića. Pojavile su se i prve, prilično smele, teorije.

– Neće biti nikakvih posledica niti će se dogoditi ikakav rat između Srbije i Kosova. Sasvim je izvesno da ga je likvidirala tajna služba i da je Srbija to odobrila. Ivanović se, naime, školovao u Zagrebu i bio je saradnik KOS-a, a nije tajna da je bio čovek od poverenja Aleksandra Vasiljevića, šefa KOS službe. Nakon što je odležao kaznu, počeo je i druge “drukati” za ratne zločine. Teško je sada prodati priču da tajne službe nisu znale kako će se ovo dogoditi. Službena Srbija je Ivanovićevo ubistvo prećutno dozvolila i ne bude li se digla prevelika medijska hajka, o ovome već prekosutra neće niko pričati – tvrdi anonimni “izvor iz Beograda” jednog hrvatskog medija.

Teorija izvora moguće temelje ima u činjenici da je samo dva dana pre atentata CIA izdala alarmantno upozorenje za Kosovo u kojem je upozorila na mogući terorizam i politički motivisano nasilje koje se javlja širom te zemlje.

Evo šta je Ramuš Haradinaj izjavio povodom ubistva Olivera Ivanovića

Da je ubistvo srpskog političara organizirala službena Srbija, mišljenje je još jedan hrvatski izvor iz Beograda, ali on smatra kako motivi ubistva nemaju nikakve veze s ratnim zločinom.

– Srbima nije nepoznanica ukloniti bilo kog svog političara koji im nije po meri. Mi imamo izuzetno jaku obaveštajnu i paraobaveštajnu službu. Naš politički vrh svestan je da ove godine moramo da priznamo Kosovo… Obzirom da se Ivanović svojom presudom za zločin zamerio Kosovarima, bio je idealan izbor za likvidaciju kojom bi Srbija uprla prstom u Kosovo. Jednostavno, tražili su način da obustave pregovore… – prenose hrvatski mediji.

Podsetimo, Oliver Ivanović ubijen je prekjuče ujutru dok je ulazio u prostorije stranke gde je radio.

(Skandalozno.rs/Izvor:Dnevno.rs)

4 komentara na "HRVATSKI MEDIJI: “IZA UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA STOJE ONI SAMI?”"

  1. Ovi su ozbiljno bolesni i nema im leka,neka im je njihov bog upomoć.

  2. Ovi su ozbiljno bolesni i nema im leka,neka im je njihov bog upomoć.

  3. Ovi su ozbiljno bolesni i nema im leka,neka im je nihov Bog upomoć.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.