Imao pet šaržera: Predrag Đurđev PLANIRAO MASAKR u prostorijama AMSS?

Tragedija

Predrag Đurđev (levo), Mirko Butulija (u sredini) – foto: Promo

Predrag Đurđev (43), generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije koji je u petak u prostorijama te firme sa šest hitaca iz pištolja ubio Mirka Butuliju (43), predsednika AMSS, a potom izvršio samoubistvo, imao je kod sebe čak pet šaržera.

– Kod Đurđeva su pronađena dva šaržera puna metaka, a u njegovoj torbici još tri, što ukazuje na to da je planirao ne samo da ubije direktora veći pravi masakr u firmi – kaže izvor.

Đurđev je oko 14.30 ušao u kancelariju Mirka Butulije i posle pet minuta razgovora, tokom kog je Butulija pokušao da ga smiri i urazumi, ispalio je šest hitaca u njega, a potom seo u fotelju i ubio se.

Kolege zazirale od njega

Prema rečima kolega Predraga Đurđeva, on je 2014. došao u AMSS, a neke kolege su još pri prvom susretu sa njim stekle negativan utisak.

– Mnogi su zbog toga sa njim imali strogo poslovnu komunikaciju. Videlo se da se on boji za svoje radno mesto, tj. bojao se da će neko da mu ga preotme. Videlo se da je nekako nesiguran u sebe – kaže izvor i napominje da je Đurđev bio neko ko je neretko sabotirao svoje kolege.

– Znao je da uđe u konflikt sa kolegama, a onda se ponašao nenormalno. Recimo, kolegu sa kojim je imao čarku prijavljivao je da mu dolazi na vrata noću i zvoni mu na interfon. To, naravno, nije bilo tačno, nego je on to u svojoj glavi umislio. Kao paranoik neki. Delovao je kao da ima traumu još iz rane mladosti ili detinjstva – pričaju poznanici Đurđeva.

Pištolj mu davao moć

Psihoterapeut Zoran Milivojević kaže da pretpostavlja da je Predrag Đurđev bio konfliktna ličnost i svađalica.

– Deluje mi da je bio živac i sumnjam da je, po svemu onome što sam saznao iz medija, imao kompleks. Takve osobe svako odbijanje ili nesuglasicu vide kao lični napad. Možda je u svojoj glavi imao ideju da su svi protiv njega. To je dovelo do toga da se oseti manje vrednim.

Oružje je, verujem, potegao u afektu da pokaže svoju moć – kaže Milivojević i dodaje da oružje takvim osobama daje moć, te da je pištolj u kancelariji imao da bi sebi dao na značaju.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Imao pet šaržera: Predrag Đurđev PLANIRAO MASAKR u prostorijama AMSS?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.