INCIDENT: Boško Obradović upao u zgradu RTS-a, za njim i učesnici protesta

Upad

foto: Printskrin Facebook/N1

Lider Dveri, Boško Obradović, upao je večeras u zgradu Radio televizije Srbije, a za njim i jedan deo učesnika protesta “Jedan od pet miliona“.

Građani koji se nalaze ispred RTS-a potvrdili su da je Obradović prvi krenuo iz Aberdareve u zgradu Javnog servisa, a sa njim su i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, kao i Dragan Đilas.

Došlo je do guranja i razmene ozbiljnih reči, stakla na ulaznim vratima su polomljena. U zgradu je utrčao veliki broj pripadnika specijalnog odreda policije koji su raspoređeni po hodnicima Radio-televizije Srbije kako bi sprečili demonstrante da se sa nižih spratova popnu gore.

Došlo je do guranja i razmene ozbiljnih reči, staklo na ulaznim vratima su polomljena, a u zgradu je utrčao veliki broj pripadnika policije – foto: Printscreen/Twitter/Balkan Insight

Boško Obradović se nalazi u jednom od holova sa građanima, odakle se preko megafona obratio i pozvao jednog od novinara Zorana Stanojevića, kog je pozvao da sa njima uđe u režiju i “prekine medijski mrak”.

foto: Printscreen

– Mi molimo 3 meseca za slobodu medija, tražimo da se čuje drugačije mišljenje. Nećemo da rušimo ništa, ali se nećemo večeras razići dok ne uključe predstavnika protesta Jedan od pet miliona u program uživo. Ne moraju nas političare da uključuju, ali predstavnike protesta da – rekao je Obradović.

Sa pripadnicima policije trenutno pregovara i Dragan Đilas kome je jedan od njih rekao da oni ne žele da primenjuju silu i da bi trebalo da prekinu skup zbog ove situacije da ne bi došlo do ozbiljnije situacije, napada na zaposlene ili uništavanja državne imovine.

foto: Printscreen/Facebook/N1

Upadu u RTS prethodila je blokada RTS-a, a na platou ispred učesnici protesta emitovao se “Dnevnik slobodne Srbije”, što je usledilo posle “Blokade upozorenja” koja je bila održana prošle nedelje.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "INCIDENT: Boško Obradović upao u zgradu RTS-a, za njim i učesnici protesta"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.