Incident kod Kuršumlije: Radenka okružila i napala banda migranata, pokušali da mu otmu auto

Ilustracija

foto-ilustracija: Tanjug

Radenko Kaličanin iz kuršumlijskog sela Rača danas je doživeo veliku neprijatnost, jer su emigranti koje je susreo na putu ka kuršumlijskom selu Degrmen napravili živi zid i hteli da mu otmu automobil.

On nije jedini koji je tokom dana na istom potezu doživeo neprijatnost.

Kako nam je potvrdio Kaličanin, oko 12 časova krenuo je ka Degrmenu kako bi prisustvovao parastosu. U jednom trenutku video je emigrante kraj puta, a zatim su oni napravili živi zid i pokušali da spreče da on prođe.

-Bilo ih je desetak. Usporio sam i skoro stao, kada su počeli da hvataju kvake od automobila. Uplašio sam se dao, gas, a oni su počeli da udaraju po mom automobilu. Bukvalno sam prošao kroz njih – kazao nam je Kaličanin.

On dodaje da je odmah pozvao ženu i rekao joj da pazi. Pozvali su i policiju, ali dok je ona došla oni su nestali. Kasnije su ušli u selo Rača i kraj prodavnice vikali. Opet je pozvana policija i ne znamo jesu li ih uhapsili.

-Kada sam stigao na odredište, ispričao sam šta mi se desilo, te mi je jedan komšija rekao da su i njega tako presreli. Na ovom potezu dnevno prođe i do sto emigranata u jednom danu. Neki su miroljubivi, ali u poslednje vreme se svašta dešava. Pre par dana obili su kuću i tu proveli više od jednog dana- dodaje naš sagovornik.

On kaže da su meštani ovih sela, koja se protežu do administrativnog prelaza Merdare, koji spaja užu Srbiju sa južnom srpskom pokrajinom KiM, prilično uznemireni i da svakodnevno doživljavaju neprijatnosti od emigranata.

– Kradu šta stignu, upadaju u kuće, a ovo sa kolima od danas je baš mnogo. Više ne znamo šta da radimo i kome da se požalimo – dodaje naš sagovornik.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Incident kod Kuršumlije: Radenka okružila i napala banda migranata, pokušali da mu otmu auto"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.