INCIDENT U PROKUPAČKOJ BOLNICI: Doktor nije hteo da pregleda pacijenta, intervenisao otac, pa OBEZBEĐENJE

Čak i ukoliko niste lik koji trči kod lekara čim oseti da mu je loše, ove znakove nikako ne smete da ignorišete

Foto: pixabay

Sukob je izbio, kako tvrdi Dragan Đorđević, otac mladića koji je došao na pregled, kada izabrani lekar nije hteo da pregleda njegovog sina.

U Domu zdravlja kažu da će se u ponedeljak ispitati ceo slučaj. 

– Moj sin (19) imao je jaku prehladu i temperaturu i prethodnog dana pio je brufene. Čekao je da njegov izabrani lekar bude u smeni i otišao je na pregled, jer mu je grlo bilo u katastrofalnom stanju. Pre toga je opet kući popio brufen. Kada se javio lekaru na Opštem odeljenju, ona je rekla da mora da zakaže pregled. Požalio joj se na visoku temperaturu i bolove u grlu, ali je nakon što je sestra izmerila mom sinu temperaturu, koja je zbog brufena pala, rekla da mora da zakaže i da neće da ga pregleda – kaže Dragan Đorđević, a piše sajt Prokupljenadlanu.rs.

[adsenseyu5]

On dodaje da je najstrašnije što mu je pregled zakazala tek za sredu 6.decembra.

– Sin me je pozvao i ja sam napustio posao i došao u Dom zdravlja da vidim zašto neće da ga primi. Bio sam prilično uzbuđen zbog svega jer mi je neshvatiljiv takav odnos prema pacijentu. Upao sam u polemiku sa lekarom i ona je pozvala obezbeđenje, koje me je izbacilo. Kod lekara niko ne ide bez preke potrebe i ovoga puta mom sinu je zaista bilo loše, a ona mu zakazuje pregled za šest dana. To je nečuveno i takav odnos je nepreihvatljiv za svakog čoveka – tvrdi Đorđević.

Nakon toga on je odveo sina u Hitnu službu, gde mu je potvrđeno da ima ozbiljnu upalu grla i data mu je terapija. Đorđević, koji živi u obližnjem selu Vodice, odmah je obavestio i zdravstvenog inspektora.

INCIDENT U PROKUPAČKOJ BOLNICI: Doktor nije hteo da pregleda pacijenta, intervenisao otac, pa OBEZBEĐENJE

– Neću da stanem, jer smatram da je odnos lekara potpuno neprimeren. Razumem da je gužva i da treba strpljenja, ali i prema životinjama se bolje odnose. I sada imam problem, jer verovatno mog sina niko neće da pogleda posle ovog, ali ne odustajem. jednom mora da se stane sa tim bahatim odnosom prema ljudima – razočaran je Đorđević.

Direktorka Doma zdravlja u Prokuplju Zorica Momčilović kaže da trenutno ne može da da konkretunu izjavu, jer se incident desio u petak popodne, a vikend je.

– U ponedeljak ćemo se obavestiti o detaljima. Videćemo o čemu je reč, pa ćemo nakon toga moći bilo šta bliže da kažemo – rekla je direktorka.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: prokuplje nadlanu.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "INCIDENT U PROKUPAČKOJ BOLNICI: Doktor nije hteo da pregleda pacijenta, intervenisao otac, pa OBEZBEĐENJE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.