Interpol krije ko gura Prištinu

Foto: AP Photo / Laurent Cipriani

Iako Priština tvrdi da su se gotovo sve članice Izvršnog komiteta Interpola složile da se zahtev za prijem tzv. Kosova razmatra na predstojećoj Generalnoj skupštini u Čileu, u sedištu Interpola kažu da će se dnevni red tog zasedanja utvrditi tek u oktobru, pišu “Večernje novosti”.

Dnevni red 88. Generalne skupštine Interpola preliminarno je razmatran u junu, ali je ostala nepoznanica da li je tom prilikom postojala većina da se u njega uvrsti izahtev Pristine za prijem.

List navodi da je pitao Interpol kako su tada pojedinačno glasale zemlje članice Izvršnog komiteta Interpola, ali da nije dobio konkretan odgovor iz sedišta svetske policijske organizacije u Lionu.

“Izvršni komitet će odobriti dnevni red 88. Generalne skupštine na svom sledećem sastanku u oktobru. Zatim se o dnevnom redu glasa u Skupštini, tako da u ovoj fazi ne možemo da pružimo više informacija”, rečeno je u Interpolu.

Oružane snage BiH kupuju američke helikoptere, simbol Vijetnamskog rata

List podseća da Izvršni komitet Interpola ima 13 članova – Alžir, Rusija, Argentina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska, Brazil, Moldavija, Angola, Nigerija, Holandija i predsedavajuća Južna Koreja – dok su mesta Amerike i Azije upražnjena. Od pomenutih zemalja, njih sedam ne priznaje kosovsku nezavisnost.

Generalna skupština Interpola zasedaće od 15. do 18. oktobra u prestonici Čilea, Santjagu.

      

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Interpol krije ko gura Prištinu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.