INTERPOL VRAĆA KOSOVSKE ALBANCE NA POTERNICE

policija

Foto: printscreen/youtube

Poternice na kojima se nalaze kosovski Albanci, a na kojima instistiraju srpski sudovi, vraćene su u Interopolov sistem i vidljive su, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara u Palati “Srbija”, a u vezi sa boravkom delegacije srpske policije i direktora Vladimira Rebića u sedištu Interpola u Lionu, rekao da smo tamo imali ozbiljne razgovore i da smo insistirali da se poternice srpskih sudova na kojima se nalaze kosovski Albanci vrate u sistem.

“One su vraćene i vidljive su, sa izuzetkom poternica Ramuša Haradinaja i Hašija Tačija, koje jesu u sistemu, ali neće biti vidljive u nekom narednom periodu”, naveo je ministar.

I dalje ćemo tražiti puno poštovanje međunarodnog prava, naglasio je Stefanović, uz ocenu “ovo je ono što ćemo da dobijemo kao rezultat naše diplomatske inicijative”.

Napetost može da se „seče“: Grčki lovac presretao turske avione, pa se srušio u more!

Ministar je dodao da ćemo insistirati da optužnice koje podignu srpski sudovi Interpol poštuje, odnosno da se međunarodno pravo i propisi sprovode.

Inače, reč je o dvadesetak poternica srpskih sudova na kojima se nalaze Albanci sa Kosova i Metohije.

(Skandalozno.rs/Izvor: tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "INTERPOL VRAĆA KOSOVSKE ALBANCE NA POTERNICE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.