Ispovest Milomira Stevanovića: Jedva sam izvukao živu glavu tokom napada Albanaca

Drveće

foto: pixabay.com

Rafali su odjekivali u mojoj blizini, uplašen sam krenuo peške ka Kuršumliji, opisao je Milomir Stevanović (45), iz Teslića, dramatičnu situaciju, kada su Albanci zapucali iz podujevskih sela.

On je za Večernje novosti rekao da je bio itekako zabrinut za svoju bezbednost, i jedva je došao do mesta gde ima telefonskog signala i pozvao kolege koji su krenuli do njega.

Podsetimo, incident se dogodio u selu Rastelica, koji se nalazi na administrativnoj liniji sa Kosmetom.

Inače, Stevanović je izvodio poslove za potrebe preduzeća “Srbijašume“, a kako se navodi trenutku napada nalazio se nadomak kontejnera u kojem su smešteni radnici, a samo pukom srećom nije povređen.

Slaviša Kostić, kod koga je zaposlen Stevanović, kaže nam da su česti incidenti, odnosno napadi Albanaca na njegove radnike:

– Oni gotovo svakodnevno upadaju na našu stranu administrativne linije i seku šume. Čujemo ih, iako su na 300- 400 metara udaljeni, jer su ovo brdsko-planiski predeli. Čak su 2. januara obili kontejner u kojem su radnici smešteni. Velika je šteta, oko 200.000 dinara, jer su tu bile motorne testere, lanci i ostala oprema. Sada sam još više zabrinut za bezbednost radnika.

EKSKLUZIVNO: Grupa naoružanih Albanaca upala rano jutros u selo Rastelica kod Kuršumlije – VIDEO

Inače, pre par dana u selu Rastelica demolirane su sve kuće čiji vlasnici, koji uglavom žive u Kuršumliji, dolaze povremeno.

– I kuća su odneli sve što je vredelo, a iz naše su odneli i lovačku pušku sa municijom – priča jedan od meštana koji živi u Kuršumliji, a povremeno dolazi do ovog sela.

(Skandalozno.rs, Izvor: Večernje novosti)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ispovest Milomira Stevanovića: Jedva sam izvukao živu glavu tokom napada Albanaca"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.