ISTRAŽIVANJE ITALIJANSKE BIOHEMIČARKE: ZAŠTO nam PIVO toliko prija POSLE FIZIČKOG NAPORA

čaša

Foto: Pixabay

Istraživanja su pokazala da uz vodu, pivo predstavlja namirnicu izbora kod brzog oporavka organizma nakon fizičkog napora!

Pivo je izvrstan napitak koji nadoknađuje vodu i elektrolite, ne samo leti već i u drugim godišnjim dobima. Istraživanja su pokazala da uz vodu, pivo predstavlja namirnicu izbora kod brzog oporavka organizma nakon fizičkog napora, tvrdi italijanska biohemičarka i stručnjak za ishranu dr Donatela Farini.

Ona preporučuje pivo u umerenim količinama nakon rekreativnog sporta, šetnje ili trčanja, jer svi u tom trenutku posežu za određenom tečnošću. Pivo kao i voda, može organizmu da nadoknadi veći deo izgubljenih minerala i pojedine vitamine, važne za regenerisanje i osvežavanje organizma.

Potvrđeno je da pivo treba piti jer uspešno gasi žeđ, a podstiče i lučenje sokova za varenje i poboljšava varenje hrane. Pivo je i dobar diuretik, jer povoljno deluje na izlučivanje tečnosti iz organizma.

Pogledajte hod po zamrznutom jezeru na planinama Visoke Tatre – VIDEO

Najvažniji sastojak piva, čak oko 92 procenta, upravo i jeste voda. U preostalim količinama nalaze se belančevine i ugljeni hidrati, kao i razni minerali, elementi u tragovima i anorganske materije. A upravo ti sastojci stvaraju osećaj osveženja posle popijene krigle.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: Novosti)

Budite prvi sa komentarom na članku "ISTRAŽIVANJE ITALIJANSKE BIOHEMIČARKE: ZAŠTO nam PIVO toliko prija POSLE FIZIČKOG NAPORA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.