IVICA DAČIĆ: Ni u najtežim trenucima nismo rekli prekidamo dijalog

Srbija

Foto: printscreen/youtube

BEOGRAD – Imponuje interesovanje i svest zapadnih zvaničnika da bez Srbije nema dobrog rešenja za probleme u regionu, kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić i dodaje je diplomatska aktivnost Srbije usmerena da se pronađe trajno rešenje problema KiM.

“Svi sastanci koji su bili i koji će biti su veoma važni kao priprema terena za neko moguće trajno rešenje za KiM. Srbija je spremna na kompromis i niz veoma važnih koraka smo učinili”, rekao je Dačić za TV Prva komentarišući posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nemačkoj.

On je rekao da mu je šef francuske diplomatije Žan Iv le Drijan rekao da se divi volji i spremnosti Srbije da mnogo ulaže kako bi se došlo do trajnog rešenja. “Bez Francuske i Nemačke teško da se sa evropskim partnerima može ispregovarati rešenje”, rekao je Dačić.

Govoreći o Zajednici srpskih opština Dačić kaže da je veoma važno videti kako ti zvaničnici reaguju na dešavanja oko ZSO.

Hrvatska ponovo provocira Srbe: Pogledajte kako će nazvati avione F-16 koje kupuje u Izraelu

“Čak je i Karl Bilt ismejao stav tima Mogerini da će tek sada krenuti u pripreme za ZSO, pet godina kasnije. Pozdravljamo tu želju da se krene sa mrtve tačke, čak ni u najtežim trenucima nismo rekli prekidamo dijalog, rekao je ministar.

On je dodao da je ZSO ključni test za Prištinu i EU”.

Na pitanje o izjavama kosovskih i evropskih zvanicnika da ZSO treba formirati na osnovu kosovskih zakona, Dačić kaže da je to “veštačka dilema”.

– Kada se nešto dogovori na nekom međunarodnom nivou, onda se ne gleda da li je po zakonima, već se ti zakoni usklađuju sa time što je dogovoreno. Priština bi trebalo da uskladi sve svoje propise da budu u skladu sa ZSO – naveo je Dačić.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug,Prva)

Budite prvi sa komentarom na članku "IVICA DAČIĆ: Ni u najtežim trenucima nismo rekli prekidamo dijalog"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.