Ivica Dačić objasnio Amerikancima zašto je napisao “Kosovo je Srbija” na sto dolara

Intervju

Ivica Dačić – foto: Instagram

Porukom „Kosovo je Srbija“ ne da nisam uništio novčanicu od sto dolara niti uvredio Bendžamina Frenklina, već sam postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog američkog velikog naučnika i državnika.

Ovo je izjavio za Sputnjik šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom reakcije ambasade SAD u Beogradu koja je osudila njegovo učestvovanje u internet izazovu, pošto je na novčanici od sto dolara ćirilicom ispisao poruku „Kosovo je Srbija“ i potpisao se.

Podsetimo, ambasada SAD u Beogradu je saopštila:

„Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o svojoj izjavi: ’Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima‘.“

Dačić je za Sputnjik odgovorio:

Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko-države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu, kao što to neće činiti ni Amerika. I kao što to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije.“

Američka ambasada u Beogradu ljuta na Ivicu Dačića: Evo šta su mu poručili

Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić nas je podsetio na još jednu mudru poruku Bendžamina Frenklina koja glasi:

„Onaj ko ima strpljenja, može imati šta hoće!“

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ivica Dačić objasnio Amerikancima zašto je napisao “Kosovo je Srbija” na sto dolara"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.