Ivica Dačić: Taman sam krenuo da pevam Putinu, zadesi me maler – VIDEO

Samit

Ivica Dačić i Sergej Lavrov – foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije/ Promo

Šef diplomatije Ivica Dačić doživeo je peh pred ruskom delegacijom – kad je “Kalinku” pevao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, pokvario mu se mikrofon.

Na svečanom ručku koji je priređen u Palati Srbije u čast ruske delegacije, planirano je da Dačić otpeva dve pesme u čast gostiju – “Kalinku” i “Rjabinušku“. U razgovoru za Kurir, ministar kaže da je došlo do nezgode i da mu nimalo nije bilo prijatno.

Vučić me je zamolio da otpevam “Kalinku” i bila mi je čast. Međutim, mikrofon nije bio dobar. Nije mi bilo prijatno kada se pokvario, pomislio sam: “Pa gde baš sad“… Brzo su mi doneli drugi, pa sam ga zamenio – navodi Dačić. Na pitanje da li je nešto poklonio kolegi Sergeju Lavrovu, šefu ruske diplomatije, Dačić navodi:

– Lavrovu sam poklonio šajkaču i čuturu s rakijom od dunje. Putinu nisam ništa poklonio, jer nisam ja bio domaćin – kaže on. Šef diplomatije nije bio domaćin ruskoj delegaciji, ali je jedini političar s kojim se predsednik Rusije prisno pozdravio po sletanju na beogradski aerodrom – zagrlio ga je i poljubio u obraz.

To ne treba da čudi, kaže Dačić, jer ga s prvim čovekom Rusije, kao i sa još nekoliko njegovih saradnika veže duboko prijateljstvo, te se uvek tako pozdravljaju.


(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/ Silvija Slamnig)

1 komentar na "Ivica Dačić: Taman sam krenuo da pevam Putinu, zadesi me maler – VIDEO"

  1. Slobodan Milosevic zamajavao narodne mase provokacijskom politikom vi zamajavate pevanjem dok time zelite da izbegnete da platite tudji rad na odredjenim projektima koje Ste vi samo odneli u odredjene svetske institucije.I dobili smo u korist nase zemlje.Ne platite na mostu platicete na cupriji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.