IVICA DAČIĆ: Tunis odluke Prištine razume isključivo kao secesionizam

Intervju

Ivica Dačić – foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dacic izjavio je da Tunis odluke Prištine razume isključivo kao secesionizam, separatizam i jednostrane akte koji narušavaju medunarodni pravni poredak.

– Zahvalni smo veoma Tunisu na principijelnoj poziciji što se tiče teritorijalnog integriteta Srbije.Tunis nije priznao secesiju i jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova. Oni razumeju da je tu reč isključivo o secesionizmu, separatizmu i jednostranim aktima koji narušavaju međunarodni pravni poredak – rekao je Dačić tokom posete toj prijateljskoj afričkoj zemlji.

On je podsetio da dve zemlje vezuje dugogodišnje tradicionalno prijateljstvo koje doseže do Prvog svetskog rata kada je, kako je dodao, posle prelaska preko Albanije 52.000 srpskih vojinika prebaceno u Tunis.

– Ovde je posle Prvog svetskog rata ostalo 3.700 srpskih grobova – rekao je Dačić i podsetio da je saradnja dve zemlje bila na vrhuncu u vreme predsednika Habiba Burgibe i Josipa Broza Tita, od kada je i na snazi sporazum o ukidanju viza.

– Tunis isto tako može da računa na punu podršku Srbije na svim poljima, jer smo iskreni prijatelji – rekao je Daćić.

Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo razgovorima s predsednikom Tunisa i šefom diplomatije o jacanju saradnje i prijateljstva.

Američki avion pokušao da uplaši posadu “Admirala Gorškova”

– Hoćemo da tražimo zajedničke interese, da se politički podržavamo u međunarondim organizacijama, da razivijamo turizam, mladima da omogućimo da se školuju kroz razne stipendije, da se povezujemo u oblasti vojne i policijske saradnje, u borbi protiv terorizma i svim drugim segmentima – rekao je Dačić

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "IVICA DAČIĆ: Tunis odluke Prištine razume isključivo kao secesionizam"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.