Ivica Dačić zatražio izvinjenje Albanije: Reč je o najgrubljem falsifikatu!

Intervju

Ivica Dačić – foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje, ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja, kojom je uvredio državu Srbiju i njeno rukovodstvo, prenosi Tanjug.

„Reč je o najgrubljem falsifikatu događaja na Kosovu i Metohiji, zbog čega očekujem i izvinjenje Vlade Republike Albanije“, rekao je Dačić i podsetio da je taj funkcioner Vlade Albanije, između ostalog, rekao da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji „odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete, da to nisu bili pojedinačni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države“.

Funkcioner albanske Vlade još optužuje Srbiju da ima „kriminalnu prošlost“ i da su tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa „na čelu današnje Srbije“.

„Izjava Genta Cakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusedskim odnosima Beograda i Tirane i direktno je u suprotnosti sa nastojanjima rukovodstva Srbije da unapređuje dobrosusedske odnose sa Albanijom i na taj način doprinese stabilnosti i razvoju čitavog regiona“, navodi Dačić.

(Skandalozno.rs, Izvor: Sputnjik Srbija)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ivica Dačić zatražio izvinjenje Albanije: Reč je o najgrubljem falsifikatu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.