JASNO STAVLJENO DO ZNANJA SRBIJI: Morate PRIZNATI Kosovo do izbora!

EU

foto: AP/Visar Kryeziu

Beograd i Priština bi trebalo da se vrate za pregovarački sto pre izbora u Srbiji najavljenih za proleće sledeće godine, izjavio je danas zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metju Palmer.

„Izbori u Srbiji su verovatno sledećeg proleća i važno je da se pregovori nastave pre, jer izborni ciklus to otežava“, istakao je Palmer u intervjuu za Bi-Bi-Si na srpskom i precizirao:

Prema njegovim rečima, takse Prištine treba ukinuti i nastaviti dijalog između Beograda i Prištine.

Palmer nije direktno odgovorio na pitanje može li ovaj ili sledeći Vidovdan ponovo biti istorijski kada je reč o pitanju Kosova.

Svetska košarkaška federacija podmetnula Srbiji mapu bez Kosova, javni servis odbija da je emituje

„Nadam se da dve strane mogu postići dogovor o punoj normalizaciji i da će se to desiti što pre, ali ne bih davao neke vremenske okvire za to“, naveo je on.

Palmer je izjavio da sve zavisi od toga koliko će obe strane biti spremne da nastave tim putem — prvo da se vrate pregovorima, a zatim da postignu sporazum.

          

(Skandalozno.rs/Izvor: intermagazin.rs)

2 komentara na "JASNO STAVLJENO DO ZNANJA SRBIJI: Morate PRIZNATI Kosovo do izbora!"

  1. Palmeru, zasto tebe zabole ona stvar za Srbiju, izbore i priznavanje zlikovacke lazne drzave Sciptarije na Kosovu? Idi u tvoju Ameriku pa tamo propovedaj meksikancima i crncima nacisticka prava na izbore i demokratiju.

  2. Миша Јовановић | 30. јуна 2019. u 04:08 | Одговори

    Заменик помоћника државног секретара. Велика зверка! Сама титула га класификује као трећеразредног чиновника у Стејт Департменту. Дај Боже да га наша издајничка влада не послуша.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.