Jeziva nesreća: U prevrnutom kombiju bilo čak 54 emigranta! – FOTO

Nesreća

U kombiju koji se rano jutros prevrnuo na autoputu kod Leskovca bila su 54 emigranta i vozač, izjavio je direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.

On je kazao da su lekari bolnice zbrinuli 42 pacijenta od kojih je šest upućeno u Klinički centar u Nišu, a četiri su transportovana za Beograd.

Povređeni emigranti su iz Bangladeša, Alžira, Laosa, Kašmira, Sirije, Nigerije i Burme.

Pacijenti koji su ostali na lečenju u Leskovcu su uglavnom u stabilnom stanju.

– Na odeljenju ORL je smešteno osam pacijenata i moram da kažem da smo mi ovde postupili po pravilniku o masovnim nesrećama. Na hirurgiji je sedam pacijenata, na neurohirurgiji je šest, na otropediji četiri i na odeljenju urgentne medicine je sedam pacijenata. Šest pacijenata smo poslali za Niš a četiri za Beograd – kazao je Dimitrijević.

[adsenseyu1]

Načelnik hirurgije Jovica Vučković izjavio je da su svi lekari bili angažovani bez obzira da li im je bio radni dan i objašnjava da su imali velike probleme u komunikaciji sa povređenima, pošto ne znaju engleski.

Pored toga povređeni su bili bez hrane prethodna dva dana.

 – Svi su pored teških povreda, bili iscprpljeni i gladni. Povređeni su spavali na stolicama na podu. Ono što mi je bilo najteže dok sam gledao pacijente nisam znao ko spava od umora, a ko je zaista teško povređen –  objašnjava Vučković.

Kombi potpuno uništen

 

Rukovodstvo leskovačke bolnice angažovalo je i epidemiološku službu koja će takođe pratiti stanje povređenih, jer kako je rečeno dolaze iz zemalja gde su registrovane neke epidemije.

Saobraćajna nesreća se dogodila na autoputu između leskovačkih sela Donje i Gornje Krajince jutros oko četiri sata, kada je kombi “Iveco” pun emigranata iznenada sleteo sa puta. Od siline udarca i prevrtanja, kombi je potpuno uništen.

Prema prvim informacija kombi je bio niških registarskih tablica a vozač je nakon nesreće iako povređen pobegao sa lica mesta.

Emigranti su na područje Srbije ušli iz Makedonije a prethodno su boravili u Grčkoj. Njihov cilj je bio da preko Mađarske uđu u EU.

(Tanjug)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Jeziva nesreća: U prevrnutom kombiju bilo čak 54 emigranta! – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.