KADRI VESELJI: Mitrovica nikada neće biti deo bilo kakve razmene

Kosovo

Foto: Tanjug / / ZORAN ZESTIC

Mitrovica će uvek biti deo Kosova i da nikada neće postati deo bilo kakve razmene, izjavio je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji na okruglom stolu „Finalna faza dijaloga Kosovo—Srbija“, koji je održan u Južnoj Mitrovici.

Veselji je istakao da je došao da građanima Mitrovice dokaže svoju odlučnost u, kako je rekao, odbrani ove teritorije, poručivši da će Kosovo biti zaštićeno delima, a ne rečima i lažima, prenela je RTK2.

„Možda ste nedavno čuli različite glasine o tome kako bi Mitrovica mogla da bude deo trampe teritorija u pregovorima sa Srbijom. To su glasine koje podstiču paniku među građanima i na taj način služe kao loš primer. To su proruske glasine, prosrpske glasine“, rekao je Veselji.

Veselji je govorio i o zahtevu opozicije za održavanje vanredne sednice skupštine, jer, kako stoji u zahtevu, predsednik Kosova Hašim Tači nema pravo da pregovara sa Srbijom o granici.

„Samoopredeljenje mora da zaustavi uništavanje naše države“, rekao je Veselji i pozvao da se razgovara o jedinstvu, a ne o podeli.

Izrael odbio ponudu Hašima Tačija!

Veselji je ponovio da Južnu i Severnu Mitrovicu očekuju velike investicije. Okrugli sto organizovala je lokalna televizija „Mitrovica“.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "KADRI VESELJI: Mitrovica nikada neće biti deo bilo kakve razmene"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.