KADRI VESELJI PRETI: “Kukavice koje su danas slobodne u Srbiji, bićete uhapšeni”

Intervju

Kadri Veselji – foto: Tanjug/AP

Predsednik kosovske skupštine tvrdi da je u ponedeljak i formalno započeo procedure osnivanja međunarodnog tribunala za zločine koje je Srbija počinila na KiM.

Kadri Veselji je istovremeno i zapretio hapšenjem „kukavicama koje su danas slobodne u Srbiji“.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je u Prištini u prisustvu predstavnika nestalih, organizacije ratnih udruženja, kosovskog ministarstva pravde, šefova poslaničkih grupa i civilnog sektora u kosovskoj skupštini održan sastanak o formiranju tribunala i da je Veselji u uvodnom obraćanju rekao da je međunarodni sud „preko potreban“ kako bi osudio zločine koje je, kako tvrdi, Srbija počinila.

Veselji je naveo da je reč o progonu koji je bio „sličan Holokaustu“, poručivši da „Kosovo ne prihvata ćutanje i negiranje“ i da će pravda biti zadovoljena.

Izmena pravilnika u Srbiji: Zašto su drastično povećane dozvoljene količine amonijaka, bora, hlorida i natrijuma u našoj vodi za piće

„Srbija će odgovarati za sve ove žrtve. Naša poruka za zločince i one koji negiraju zločine, kukavice koje su danas slobodne u Srbiji, bićete uhapšeni. Činili ste zločine jer ste kukavice. Bojali ste se sukoba sa Oslobodilačkom vojskom Kosova, pa ste napadali civile. Naći ćemo vas“, preti Veselji.

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "KADRI VESELJI PRETI: “Kukavice koje su danas slobodne u Srbiji, bićete uhapšeni”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.