KARIĆI kupuju kasarnu u Valjevu i grade socijalne STANOVE?

Ilustracija

foto: skandalozno.rs

Kompanija Bogoljuba Karića zainteresovana je da gradi socijalne stanove u Valjevu, a njegov brat Dragomir kao moguću lokaciju naveo je prostor kasarne “Kadinjača” koju lokalne vlasti godinama bezuspešno pokušavaju da kupe.

BK grupa, naime, saopštila je da planira izgradnju socijalnih stanova u Srbiji čija će cena biti manja od 500 evra za kvadratni metar, a na spisku gradova u kojima će se graditi ti stanovi trebalo bi da bude i Valjevo.

Dragomir Karić, koji je bio gost grada Valjeva prilikom nedavne proslave Dana grada, odgovarajući na pitanje gde će se graditi ti stanovi, naveo je da se “razmišlja o prostoru kasarne”.

Jedina kasarna u Srbiji koju trenutno prodaju Ministarstvo odbrane i Vojska jeste valjevska “Kadinjača“. Taj kompleks na površini od 2,4 hektara čini 15 objekata, a u prvom oglasu za prodaju, u oktobru prošle godine, početna cena bila je 1.638.295 evra.

[adsenseyu5]

S obzirom na to da se tada nije javio nijedan kupac, oglas je ponovljen, a cena je 20 odsto niža od prvobitno ponuđene.

Do sada je prodaja kasarne bila bezuspešna zbog visoke cene

Već godinama Grad Valjevo pokušava da otkupi ovu kasarnu, ali se do sada uvek ispostavljalo da je cena, koju bi postavila Vojska, nepremostiva prepreka. Prvobitna ideja bila je da se na tom prostoru gradi moderan Sportsko-rekreativni centar za zatvorenim bazenom koji Valjevo nema, a onda se pojavio i predlog da se tu preseli jedna od najuglednijih srpskih gimnazija – Valjevska.

Sada se kao potencijalni kupci “Kadinjače” pojavljuju Karići, međutim, gradski čelnici nisu želeli da komentarišu tu najavu, mada je verovatno da ne bi imali ništa protiv realizacije jednog ovakvog projekta.

Naravno, ako sve ne ostane samo na nivou ideje.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "KARIĆI kupuju kasarnu u Valjevu i grade socijalne STANOVE?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.