Katastrofa u Nju Džersiju: “Ledena voda je brzo nailazila, kao cunami” – VIDEO

"Voda je došla kao cunami"!

foto: YouTube screenshot

Snažna snežna oluja je paralisala život na američkoj istočnoj obali, a prognozira se da bi stanovnici mogli da imaju velikih problema sa poplavama.

Ekipe specijalnih službi pokušavaju da raščiste puteve pre početka radne nedelje, a strah unosi i najavljeno otopljavanje što bi donelo topljenje snega i stvaranje velike količine vode, sa kojom su se suočili i pojedini građani Nju Džersija.

“Očekivao sam da vidim mnogo vode kada sam se probudio, međutim nije bilo ničega. Za ne više od 15 minuta, sve je bilo pod vodom, ledena voda je ušla u niže delove kuće, nailazila je veoma brzo, kao da se radi o cunamiju“, kaže Džejson Pelegrini.

Njegov restoran je oštećen tokom uragana Sendi 2012. godine, međutim ističe da je sada situacija bila jednako dramatična.

“Potrčao sam da pomerim svoj auto u viši deo ulice, ali sam ubrzo do struka upao u vodu… Prošli smo već sve ovo pre četiri godine, možda sam se i navikao“, istakao je Pelegrini.

Oluja je paralisala veći deo istočne obale, za sada je potvrđeno da je stradalo 19 osoba, a u pogođenom području živi oko 85 miliona ljudi.

Trinaest ljudi poginulo je u saobraćajnim nesrećama izazvanim nevremenom u Arkanzasu, Severnoj Karolini, Kentakiju, Ohaju, Tenesiju i Virdžiniji.

Jedna osoba poginula je u Merilendu, a tri u gradu Njujork dok su raščišhavale sneg. Dve osobe su umrle od hipotermije u Virdžiniji, saopštili su funkcioneri, prenosi Rojters.

(izvor: B92)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Katastrofa u Nju Džersiju: “Ledena voda je brzo nailazila, kao cunami” – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.