Katastrofalno nevreme ponovo opustošilo pojedine delove Srbije! – VIDEO

Nova Varoš

Grad veličine oraha opustošio je nekoliko sela novovaroške opštine danas oko 17 časova, izjavio je Tanjugu Časlav Krstić iz sela Debelja.

On je precizirao da su u pitanju mesne zajednice Božetići, Štipkovo, Ljepojevići, Trudovo, Bukovik i Debelja. Krstić navodi da je grad padao oko 20 minuta i dodaje da od krompira i voća nije ostalo ništa.

“Grad je obeleo, teško da će imati stoka šta da pase jer je trava bukvalno samlevena. Nisam čuo da je dejstovala protivgradna zaštita, ali komšije kažu da su rakete stigle”, naveo je Krstić.

Grad koji je padao 14. maja u Ivanjici načinio je velike štete poljoprivrednim proizvođačima, a na pojedinim malinjacima one su stoprocentne.

Zbog velikih šteta koje je ivanjičkim voćanjacima i malinjacima naneo grad u šest mesnih zajednica danas je uvedena vanredna situacija potvrdio je načelnik opstinskog štaba za vanredne situacije Budislav Vukašinović.

[adsenseyu1]

Ivanjicu je danas oko 16.30 sati zahvatilo jako nevreme praćeno gradom koje je nanelo velike štete poljoprivrednim kulturama u selima Butkovo, Bratljevo i Kumanica.Prema rečima predsednika Asocijacije proizvođača jagodastog voća Dobrivoja Radovića najviše su stradale malina i jagoda.

“Da nisu delovali strelci protivgradne zaštite, šteta bi bila daleko veća”, ocenio je Radović za Tanjug.

Prema rečima malinara Nenada Bogdanovića iz Kumanice, gradonosni oblak došao je iz pravca Golije, a grad je padao u nekoliko navrata i načinio velike štete malinjacima.

(agencije)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Katastrofalno nevreme ponovo opustošilo pojedine delove Srbije! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.