KINA isprobala RAKETU koja ima domet veći od 10.000 kilometara i može da pogodi bilo koju metu u SAD!

Kineska mornarica

foto: Tanjug/AP

Kinesko ministarstvo odbrane potvrdilo je lansiranje interkontinentalne balističke rakete nad vodama Južnog kineskog mora.

Saopštenje od tri rečenice objavljeno na sajtu ministarstva pokrenulo je pitanje da li su kineske vlasti ispalile interkontinentalnu balističku raketu DF-41 nad spornim vodama.

U odgovoru ministarstva se navodi da Kina sprovodi tehnološko-istraživačke eksperimente u granicama normale i da oni ne ugrožavaju druge nacije niti ciljeve.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Odgovor je usledio nakon pisanja američkog lista Vašington fri bikon da je Kina testirala najnoviju interkontinentalnu balističku raketu DF-41 sa bojevom glavom.

Američki list, pozivajući se na anonimne predstavnike Pentagona, objavio je da su špijunski sateliti i radari SAD zabeležili let dve bojeve glave.

Prema podacima američke obaveštajne službe, raketa ima domet veći od 10.000 kilometara i može da pogodi bilo koju metu u SAD.

(Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "KINA isprobala RAKETU koja ima domet veći od 10.000 kilometara i može da pogodi bilo koju metu u SAD!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.