KOLINDA PONOVO UCENJUJE SRBIJU! “Istina o nestalima je politički minimum ispod kojega niko u Hrvatskoj ne sme da ide”.

O presudi Šešelju...

Kolinda Grabar Kitarović –
foto: Rojters

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poručuje da je sudbina nestalih ključna za normalizaciju odnosa sa Srbijom, kao i da će Zagreb usloviti podršku ulasku Srbije u Evropsku uniju rešenjem sudbine nestalih.

Hrvatska traga za 1.922 osobe nestale u tzv. Domovinskom ratu, rečeno je u četvrtak na obeležavanju Međunarodnog dana nestalih osoba u Karlovcu. Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović naglasila da je to “veliki nerešen životni, humanitarni i politički problem”, prenosi Hina.

– Velikosrpska agresija zadala je Hrvatskoj mnogo rana, ali rana nestalih najveća je od svih. Materijalne štete smo obnovili, žrtve smo dostojno pokopali i možemo im s poštovanjem iskazivati počast, ali sudbinu nestalih još nismo rešili. Taj moralni dug našim nestalima i njihovim porodicama kao država još nismo ispunili – naglasila je Grabar Kitarović.

Ona je dodala da je sudbina nestalih ključna za normalizaciju odnosa sa Srbijom i da je zato toga insistirala na obnovi političkog dijaloga sa Srbijom i pozvala u Hrvatsku srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

GRUPA SMRTI: Crvena zvezda dobila rivale u grupi C Lige šampiona!

Poručila je da će i dalje insistirati na sudbini nestalih kao ključnom elementu daljeg dijaloga i pune normalizacije odnosa dveju država, kao i hrvatske podrške ulasku Srbije u Evropsku uniju, jer je “istina o nestalima politički minimum ispod kojega niko u Hrvatskoj ne sme da ide”.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "KOLINDA PONOVO UCENJUJE SRBIJU! “Istina o nestalima je politički minimum ispod kojega niko u Hrvatskoj ne sme da ide”."

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.