Komšije o masakru u Kanjiži: Rade Šefer je pucao u svakog na koga je naišao!

Masakr

Gosti sa svadbe su još spavali u porodičnoj kući u Martonošu, kada je Rade Šefer započeo svoj krvavi pir. Ubijao je jedno za drugim Nataliju, Šandora, Karolinu i bivšu suprugu Rozu.

Sin Vlastimir je spavao, i nije znao šta se oko njega dešava. Posle krvavog pira koji je okončan oko 9:30 sati, njega je ubio u samoodbrani gost iz Francuske.

 – Rade se pre oko mesec dana razveo od žene i otišao u Sentu da živi. Juče su pravili svatove, jer mu se ženio sin Vlastimir. Svatovi su se sakupljali ovde u kući, a odatle su otišli na kanjiški štrand, gde je u lokalu održano slavlje.

Čujem da su se tamo posvađali i da je i policija intervenisala. Jutros oko 9,30 sati čula se galama i pucnjevi. Iz kuće gde su svatovi došli da prespavaju izleteo je čovek iz Francuske koji je bio u svatovima i i počeo da viče na engleskom i francuskom u pomoć – govori komšija Matija Kovač.

Mesto zločina

Ubrzo je na ulicu izašla i komšinica, koja stanuje preko puta Radmila Šafranj, koja je čuvši zapomaganje stranca pozvala policiju i hitnu pomoć.

[adsenseyu4]

– Policija je došla brzo, a na ulici se ubrzo skupilo mnoštvo sveta. Ovakva tragedija se nije desila nikada u selu – govori još uvek uspaničeno Radmila.

Poznanici Radeta Šefera kažu da je Rade bio lovac i da je često učestvovao u gađanju glinenih golubova, gde je postizao odlične rezultate i da je bio kandidat za olimpijsku reprezentaciju.

 

Natalija i Vlastimir Šefer

Ljudi okupljeni ispred kuće u kojoj je došlo do masovnog ubistva, govore da je Rade pre nego što je počinio zločin u Martonošu, otišao u Orom, gde žive roditelji njegove bivše supruge Jene i Roza i oboje ih usmrtio iz lovačke puške oko 7,30 sati, da bi se zatim uputio u Martonoš.

(blic, foto: N. Kolundžija)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Komšije o masakru u Kanjiži: Rade Šefer je pucao u svakog na koga je naišao!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.