Konačno: Ko neće da plaća grejanje cele godine – ne mora

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Potrošači priključeni na toplane koji su proračunali da im je skupo da grejanje plaćaju cele godine, a greju se šest meseci, i da im se uz to greju prostorije koje ne koriste preko zime, mogli su od 5. maja kada je zvanična grejna sezona završena da podnosu zahtev toplanama za isključenje s mreže.

Krajnji rok za podnošenje zahteva je sredina septembra budući da zvanična grejna sezona počinje ubrzo posle toga, a toplane tehnički moraju da budu spremne da greju sve one kojima su radijatori i dalje omiljeno grejno telo.

Samo podnošenje zahteva ne znači da će radijatori biti uklonjeni, jer postoji pravilnik i cela procedura koja mora da se poštuje prilikom skidanja s toplovoda. Pre svega, saglasnost svih stanara zgrade koji ne žele da zbog komšije koji je rešio da se više ne greje preko toplane, ostanu u hladnom stanu.

Dejan Stojanović, predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije, potvrđuje da je ovo period kada se podnose zahtevi za odjavljivanje s toplovodne mreže.

Ono što, međutim, svako ko hoće da promeni način grejanja mora da zna jeste da fiksni deo za grejanje mora da se plaća i ako se potrošač ne greje, piše Politika u današnjem štampanom izdanju.

(Skandalozno.rs, Izvor: politika.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Konačno: Ko neće da plaća grejanje cele godine – ne mora"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.