KONAČNO PRIZNALI: Ne vole Đokovića jer je Srbin!?

Najbolji na svetu

Ove godine bilo je mnogo tekstova u zapadnim medijima u kojima se postavlja pitanje zašto Novak Đoković nema veću podršku publike.

Takvi članci uglavnom su afirmativni i kritički nastrojeni prema publici, a portal Tennis World USA rešio je da ponudi svoje mišljenje.

Prvo su navedeni razlozi zašto bi trebalo navijati za Đokovića – ističe se milje iz kojeg je potekao, ratno okruženje, a zatim se naglašava Đokovićeva kolegijalnost, to što je porodičan čovek, kao i to kako se ponaša van terena. Govori se o njegovoj fondaciji, o znanju jezika itd.

U tom delu nema mnogo toga novog rečenog, kao ni u razlozima zašto publika možda ne navija za Novaka – po ko zna koji put piše se da je to zbog toga što je „prekinuo dominaciju Federera i Nadala“, kao i da mu stil igre nije naročito „originalan“ i da su ga 2007. i 2008. godine smatrali pomalo nadmenim i precenjenim.

U moru paušalnih ocena u tekstu ipak se ističe razlog broj tri, a to je – Đoković je Srbin.

„To jeste nešto smešno, ali njegova domovina možda je jedan od razloga zašto nema broj navijača koji zaslužuje. Srbija je oduvek imala reputaciju pobunjeničke i nasilne zemlje“.

(b92)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "KONAČNO PRIZNALI: Ne vole Đokovića jer je Srbin!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.