KONAČNO USVOJENO: Ako boravite u NEMAČKOJ više od 6 meseci, ostvarujete OVO pravo!

Sporazum

foto-ilustracija: pixabay.com

Zajednička izjava o namerama između Savezne Republike Nemačke i Republike Srbije, kojom se reguliše procedura za direktnu zamenu vozačkih dozvola, stupila je juče na snagu, tako da će od sada srpske vozačke dozvole biti priznate u Nemačkoj bez polaganja dodatnog vozačkog ispita!

Ovaj sporazum važi za sve kategorije. Jedini preduslov je dugoročni boravak u drugoj zemlji, odnosno boravak od najmanje šest meseci u kontinuitetu, saopšteno je iz nemačke ambasade.

Do sada je za zamenu srpske vozačke u Nemačkoj bilo potrebno ponovo polagati vozački ispit, za šta su naši državljani morali da plaćaju po 1.000 evra, o čemu smo ranije već pisali.

[adsenseyu5]

Nedavno smo i prvi najavili da će ove godine srpske dozvole biti priznate u Nemačkoj, što je veliko olakšanje za više od 250.000 naših građana koji zvanično žive i rade u toj zemlji.

Ambasador Aksel Ditman je povodom potpisivanja sporazuma u Palati Srbije izjavio da ovaj sporazum predstavlja znatno olakšanje, kako za srpske državljane u Nemačkoj tako i za Nemce u Srbiji.

On pojednostavljuje svakodnevnu mobilnost u drugoj zemlji.

Istovremeno, ovaj sporazum je još jedan znak dobre i bliske saradnje između Nemačke i Srbije, istakao je Ditman.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "KONAČNO USVOJENO: Ako boravite u NEMAČKOJ više od 6 meseci, ostvarujete OVO pravo!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.