Konkurs za prekvalifikacije u IT sektor zatvara se danas u 23 sata: Do sada se prijavilo više od 9.500 građana

Ilustracija

foto: pixabay.com

Konkurs za prekvalifikacije u IT sektor zatvara se danas u 23 sata, a do sada se prijavilo više od 9.500 građana, saopštavaju iz Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu.

Za program, u okviru koga će do kraja godine 900 polaznika širom Srbije na sveobuhvatan način biti obučeno za rad u najbrže rastućoj industriji u Srbiji, do sada se prijavilo više od 9.500 kandidata.

[adsenseyu5]

Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa minimum srednjom stručnom spremom, bez obzira na to da li su zaposleni ili ne.

U prvoj pilot fazi do sada je prekvalifikovano prvih 94 građana. Više od 70 odsto njih već je učestvovalo u stručnim praksama u IT kompanijama, sa ozbiljnom perspektivom da se zaposle, dok se preko 10 njih već zaposlilo.

Program je pokrenut na predlog Saveta ministara kojim predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić.

[adsenseyu5]

Kreiran je nakon sveobuhvatnog istraživanja koje je pokazalo da 118 IT kompanija planira da u narednih godinu dana zaposli čak 961 junior programera.

Već sada je postigao odlične rezultate i pokazao se kao efikasan alat u smanjenju nezaposlenosti i povećanju kompetencija u IT sektoru, kojem u ovom času nedostaje između 15.000 i 20.000 stručnjaka.

Prijavljivanje je jednostavno, preko veb sajta www.itobuke.rs, i traje svega nekoliko minuta.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Konkurs za prekvalifikacije u IT sektor zatvara se danas u 23 sata: Do sada se prijavilo više od 9.500 građana"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.