Konkurs za vas koji biste u Nemačku, plata 2.400 evra

VIP ili ne?

foto: pixabay.com

Novi konkurs za medicinske sestre i tehničare opšteg ili pedijatrijskog smera koji žele da nađu posao u Nemačkoj biće objavljen u martu.

To je najavio nemački program “Triple Win” koji je posrednik u odabiru kandidata.

Na prethodnom konkursu je izabrano 50 kandidata koji će imati intervjue sa predstavnicima Nemačke centrale za rad sa strancima i stručno posredovanje, Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije i “Triple Win” projekta.

Intervjui će danas biti održani u Kragujevcu, a sutra u Beogradu. Kandidati koji budu izabrani biće obavešteni u roku od nedelju dana. Projekat “Triple Win” je u saopštenju istakao da kandidatima garantuje siguran put u Nemačku, s obzirom na to da svi nemački poslodavci takođe moraju da ispune uslove za učešće na projektu i ugovorom koji potpisuju sa projektom obavezuju se na ispunjenje svih obaveza. To se pre svega odnosi na zaključivanje radnog odnosa u Nemačkoj pod istim uslovima kao i za osobe koje već rade u Nemačkoj.

Minimalna zarada medicinskog osoblja koje posredstvom “Triple Win” projekta odlazi u Nemačku sada je, pre nostrifikacije diplome 2.000 evra bruto, a nakon nostrifikacije 2.400 evra. Projekat “Triple Win” se sprovodi na osnovu Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj, zaključenog 2013. godine. “Triple Win” projekat je za šest godina posredovao u odlasku u Nemačku 660 medicinskih i pedijatrijskih sestara i tehničara.

Po oceni projekta, taj broj je daleko od zabrinjavajućeg, jer svake godine medicinske škole u Srbiji završi mnogo više srednjoškolaca, koji nakon diplomiranja ne mogu da se zaposle.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Konkurs za vas koji biste u Nemačku, plata 2.400 evra"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.