KOŠARKA u problemu: SRBIJA bez CELOG TIMA u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo?!

Srebrni

foto: Tanjug/AP

Poslednjih godinu dana mnogo je nelogičnosti u svetskoj košarci… Kao da više ništa nije isto, a jasno je da su posledice neizbežne.

Sve je više sukoba, a ispaštaće reprezentacije ali i oni koji istinski vole košarku. Novi sistem kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje je na programu 2019. godine izgleda da nikome ne odgovara.

[adsenseyu5]

Kvalifikacije će sada ličiti na one fudbalske zbog kojih su ljudi u Srbiji godinama čupali kosu. Igra se u nekoliko termina tokom godine.

Stav NBA lige se odavno zna, njihovi igrači neće biti na raspolaganju selektorima. Nogu je očekivano povukao i Đordi Bertomeu prvi čovek Evrolige. On je dugo u ratu sa FIBA i ovo je još jedna prilika da se obračuna sa ovom organizacijom.

Pročitajte još i ovo:

Beli „drim-tim“: Kako bi SADA izgledala košarkaška reprezentacija bivše Jugoslavije?

On je u razgovoru za madridsku radio stanicu “Cadena Ser” objasnio da će Evroliga zadržati isti kalendar takmičenja i “da se ništa neće promeniti, osim ako ne dođe do dogovora u julu”.

Pred čelnicima Evrolige i FIBA su sastanci, a ako ne postignu dogovor to znači da kvalifikacije neće moći da igraju ni košarkaši iz Evrolige, ali ni iz Evrokupa.

Za Srbiju pored NBA igrača (Marjanović, Jokić, Bjelica) ne bi mogli da nastupe ni momci iz elitnog takmičenja Bogdanović, Teodosić, Raduljica i ostali, kao i košarkaši Crvene zvezde.

[adsenseyu1]

Ko bi onda mogao da igra za nacionalni tim?

Određeno je šest termina u kojima će nastupati reprezentacije, a okupljanja će trajati po devet dana. Srbija je u grupi G zajedno sa Gruzijom, Nemačkom i jednim kvalifikantom.

Sve je još uvek otvoreno, ali i besmisleno.

(Skandalozno.rs, Izvor: sport.blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "KOŠARKA u problemu: SRBIJA bez CELOG TIMA u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.